Phone Support- 070018908Как преподаваме?

За курса

Какво представлява онлайн курсът на Матура БГ?

Уважаеми зрелостници,

Вече шеста година Матура БГ подготвя зрелостници в своите онлайн курсове. През това време почти всички наши курсисти се наредиха сред най-добре представилите се на изпита в техните училища.

Курсовете за подготовка за матура са гъвкави дистанционни курсове, водени от живи учители, базирани на последните технологии в онлайн обучението. Те са ориентирани към активни, мотивирани за обучение и висока оценка ученици. Матурите са задължителни за всички, завършващи средно образование. Тяхното полагане изисква сериозна практика в решаване на тестове, както и теоретична подготовка с преподавател.

Можете да посещавате курса независимо къде живеете - необходими са ви само достъп до интернет и слушалки и микрофон. Разстоянията вече не са проблем да се обучавате при добри преподаватели. В нашата система за тестове можете да решавате множество пробни матури и ежедневно да проследявате вашия напредък.

Курсът на Матура БГ се състои от осем модула по най-популярните предмети за държавните зрелостни изпити (матури). Модулите включват по една примерна матура на всеки две седмица, оценка и рецензия от преподаватели, часове във виртуалната класна стая, практически тестове.

За учебната 2012 / 2013 (матури 2013) в курса с включени следните модули:

 • Български език и литература (БЕЛ)
 • Математика
 • Биология
 • География
 • История
 • Философия
 • Химия
 • Физика
 •  

  Как се провежда обучението в Матура Онлайн?

  Модули

  Всеки модул в системата на практика представлява курс по даден предмет. В системата на Матура БГ получавате достъп до всички предмети - БЕЛ, математика, физика, химия, философия, биология, география, история.

  Примерни матури

  Примерните (пробни) матури са основен елемента на подготовката. По съдържание и формат те съвпадат изцяло с реалните матури. Тест системата на Матура БГ автоматично проверява вашите тестове, а отворените въпроси, теми и есета се проверяват и оценяват ръчно от преподавател. До 24 часа след полагането на вашата примерна матура, можете да видите вашата оценка. Оценката ви от примерната матура може да бъде надежден показател за реалната оценка която бихте получили в дадения момент. Анализът на теста и рецензията на преподавателя ще ви покажат вашите слаби места и ще ви насочат върху какво да съсредоточите повече учене и практика. В системата за онлайн обучение има пълна справка за вашия напредък: резултатите от всички решени от вас тестове, оценката, процентът на верните отговори, времето за решаване, всички коментари, бележки и рецензии на преподавателите.

   

  Виртуална класна стая

  Комуникацията с вашият преподавател се извършва във виртуалната класна стая. Преподавателите са на разположение в посочените в програмата на курса часове. За работа с виртуалната класна стая са необходими слушалки и микрофон, каквито всеки записан в курсовете получава безплатно.

  Преподаватели – Всички те са с дългогодишна практика във воденето на курсове за подготовка за матура и кандидат-студентски курсове.
  Важно: обучаващите се разговарят в реално време с онлайн преподавателите. Ние няма да ви пускаме аудио записи и видео клипове, а ще осигурим директна конферентна връзка! Вече не е необходимо да пътувате до друг град или квартал, за да получите качествено обучение. Едни от най-добрите преподаватели преподават онлайн във виртуалните класни стаи на нашия курс. Виртуалната класна стая е модерен софтуерен инструмент за комуникация и преподаване в реално време. За да ползвате виртуалната класна стая, са Ви необходими само интернет връзка и слушалки с микрофон (ако нямате, ще ги получите като подарък от Матура БГ). Във виртуалната класна стая преподавателят води урока онлайн и учениците комуникират с него чрез аудио връзка. Паралелно с аудио връзката върви и чат-бокс, в който преподавателят и учениците могат да пишат. Освен звук, във виртуалната класна стая преподавателят зарежда изображения и флаш анимации.

  Допълнителни тестове и теоретични материали

  Всички теоретични материали необходими за подготовката за матурата са публикувани в курса. По време на часовете във виртуалната класна стая, нашите преподаватели ще работят с Вас по всички аспекти материалите, включени в матурата.
  - в курсовете на Матура БГ можете да решавате колкото теста пожелаете на ден, а софтуерната система автоматично ще ги провери и ще покаже слабостите ви.

  Въпроси и отговори

  Каква е разликата между онлайн и стандартен курс за матурата?
  В нашите курсове потребителят има контрол над всичко: може да се обучава в удобно за него време, да прекарва колкото време сметне за необходимо в курсовете и всичко това от домашния или училищния компютър, без губене на излишно време в транспорт и придвижване. Ние ценим вашето време!    
  Подходящ ли е курса за подготовка за кандидат-студентски изпити?
  - Онлайн курса е напълно подходящ и препоръчителен за подготовка за кандидат студенти. Всички материали и тестове в Матура БГ са изцяло съобразени с изискванията на Министерството на образованието и науката. Всички кандидатстудентски изпити и тестове огранизирани от университети в България са базирани на материалът изучаван в средното образование и тестван на матурите.    
  Достъп и времетраене Достъпът до онлайн курсовете на ускорения курс на Матура Онлайн може да бъде 2 или повече месеца, в зависимост от това колко интензивна желаете да бъде вашата подготовка. Може да се включите по всяко време.    
  Записване Записването става онлайн в нашия сайт. За да се запишете, кликнете на 'Запиши се' в горната или долната част на страницата. Помощ ->

Запиши се